Suomessa asuminen on rankkaa. Suurimman osan vuodesta sääolosuhteet ovat kaikkea muuta kuin mukavat. On kylmää, harmaata ja ankeaa.
Vihasin talvea sydämeni pohjasta siihen saakka, kunnes tajusin että koska en osaa hyviä säätaikoja, talven
kanssa on vain opittava elämään. Aika pian
oivalsin myös sen, että jos talvesta tai ylipäätään Suomen epävakaista
sääolosuhteista aikoo nauttia, varusteiden on oltava kunnossa. Varsinkaan
kouluaikaisista hiihtokokemuksista traumatisoituneen ei kannata lähteä kymmenen
vuoden tauon jälkeen ensimmäisenä kokeilemaan hiihtoa kirpparilta ostetuilla
viiden euron peltosilla ja kolme numeroa liian suurilla monoilla. Sanon tämän
ihan omasta kokemuksesta. Talviulkoilusta tuli huomattavasti miellyttävämpää
kun hankin kunnolliset varusteet. Tämä siis vihjeenä kaikille: jos olet syntyperäinen
suomalainen etkä vieläkään tiedä mitä tarkoittaa kerrospukeutuminen - ota asiasta selvää.
![]() |
Kuva otettu tänään Pyhäselän jäällä. |
![]() |
(Pinterest) |
Minä pidän nykyisin talvesta siinä missä kesästäkin.
Talvella voi tehdä talviasioita, kuten hiihtää, luistella ja käydä avannossa.
Missä muualla kuin Suomessa voi talvisin tehdä kaikkia näitä mahtavia
asioita, joita tämä hullu kansa on keksinyt pimeiden päiviensä piristämiseksi?
Ei missään! Myönnän, että ensimmäiset kerrat suksilla vuosien tauon jälkeen
olivat aika kamalat, mutta taiat tapahtuvatkin yleensä vain oman
epämukavuusalueen ulkopuolella. Kokeile vaikka!
![]() |
(Pinterest) |
Tänään oli Joensuussa perinteinen Pyhäselän jäähiihto, ladut oli hyvin merkitty ja ajettu. Hiihdin leppoisalla meiningillä Vehkaniemestä Hopeasaareen, jossa tarkoituksenani oli nautiskella laavulla maksullisia eväitä. Perille päästyäni tajusin kuitenkin jättäneeni kukkaron kotiin (aika tyypillistä minua). Hiihtoreissun päätteeksi olikin sitten kiljuva nälkä. Onneksi pakastimesta löytyi vielä yksi pussi viime syksyn kanttarelleja, joten sienet pannuun ja pasta kiehumaan. Lopputulos olikin niin maistuva, että ajattelin jakaa ohjeen täällä.
Maailman nopein pasta-ateria
2 dl metsäsieniä (minä käytin kanttarelleja ja herkkutatteja)
1 sipuli
2 dl Go green - ruoka"kermaa"
1/3 pkt Mustapekka-juustoa
suolaa, kuivattua rosmariinia
Freesaa sipuli ja sienet ja heitä sekaan muut ainekset. Anna kiehua hiljalleen, kunnes juusto sulaa sekaan. Tarjoile lisänä hyvälaatuista pastaa (esim. Torinon tummaa proteiinipastaa) ja parmesan-juustoa. Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti