Tunnustan. Jätän usein aamupalan väliin. Käyn aamuisin puoliteholla ja olen useimmiten liian tokkurassa ja liian laiska valmistaakseni kunnon aamupalaa. Välillä ryhdistäydyn muutamaksi viikoksi, kunnes taas palaan salakavalasti kofeiinivoittoisen "aamupalani" pariin. Olen nyt ihan oikeasti päättänyt muuttua tämän aamupala-asian suhteen, sillä aamiainen on (yhä edelleen) se päivän tärkein ateria, jos tutkimuksiin on uskominen. Koska olen nyt erityisen innoissani raakaravinnosta, olen googletellut erilaisia raakapuuroreseptejä tavoitteenani löytää yksilö, joka olisi hyvänmakuinen, mutta kuitenkin helppo valmistaa. Olen tehnyt havainnon, että jostakin kumman syystä kypsä, kuumennettu aamupuuro ei pidä nälkää yhtä hyvin kuin tuorepuurot. Jos olen aamulla syönyt lämpimän kaurapuuron, on minulla yleensä lounasaikaan mennessä kovempi nälkä kuin niinä aamuina, jolloin olen jättänyt aamupalan kokonaan syömättä. Olen kuullut muillakin olleen samanlaisia kokemuksia aamupuuron syömisestä..ihme juttu tämäkin. Valitettavasti kuitenkin ensimmäinen assosiaationi raakapuurosta on kylmä, limainen ja harmaa mössö. Ei kiitos. Onneksi internetin ihmemaa on ihania raakapuuro-ohjeita pullollaan, joita olen nyt päättänyt systemaattisesti kokeilla ja jaan onnistumiset muiden iloksi tännekin.
Ensimmäisenä kokeilulistalleni valikoitui Yrttipurkki-blogista löytymäni samettinen raakapuuro mansikkakastikkeella. Ohje vaikuttaa superhyvältä, mutta itselleni liian monivaiheiselta arkiaamuisin tehtäväksi. Niinpä tein tästä raakapuurosta tänä aamuna (valmistelut aloitin eilen illalla) oman versioni, josta tuli varsin lupaava aamupalakandidaatti myös tuleviin aamuihini. Koska oma versioni muistuttaa enää vain etäisesti esikuvaansa, tässä ohje minun tekeleeseeni. Aion kyllä ehdottomasti kokeilla myös alkuperäistä ohjetta, mutta se on sitten viikonloppuhommia :)
Blendattu raakapuuro tattarista, kaurasta ja siemenistä
- satsista riittää nälkäiselle yhdeksi aamuksi, vähemmän nälkäiselle kahdeksi
2 rkl rikottuja tattarisuurimoita
2 rkl kaurahiutaleita
1 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl chian siemeniä
kourallinen suolattomia, kuorittuja pistaasipähkinöitä
ripaus suolaa
n. 2 - 2 1/2 dl vettä
3 taatelia
vettä
marjoja tai hedelmiä
Huuhdo tattarisuurimot siivilässä huolellisesti kylmässä ja lämpimässä vedessä vuorotellen. Laita tattarisuurimot, kaurahiutaleet, siemenet ja pähkinät keskikokoiseen kulhoon ja lisää vesi. Pilko toiseen kulhoon kolme taatelia (itse käytin tuoreita taateleita, mutta kuivatutkin on ok) ja lisää vettä kunnes taatelit peittyy. Jätä ainekset likoamaan kulhoihin hyvin peiteltyinä yöksi jääkaappiin. Kun aamu koittaa, lataa hiutale-siemen-pähkinäsekoitus sekä taatelit vesineen blenderiin ja lisää joukkoon pieni ripaus suolaa. Blendaa tasaiseksi. Laita haluamasi määrä puuroa lautaselle ja lisää joukkoon marjoja tai hedelmiä ja nauti! Lisäsin omaan annokseeni tänään luumuja, koska ne on tähän aikaan vuodesta ihan superhyviä.
Jos teillä on tiedossa jokin lyömätön aamupalaresepti niin saa vinkata ja linkata! Reseptin ei tarvitse olla rawfoodia, kunhan siinä on muuten ravintoarvot kohdallaan.
2 kommenttia:
hei just mitä iteki oon miettiny et mikä ois paras aamupala, kun mun mielstä aamupala on paras ruoka päivästä ja mieluusti söisinaina kakkosaamiaisenkin niinku hobitit, mut ongelma on just se et aina luisuu takas siihe kahvin kittaamiseen (no herkkukahvia ei voi vastustaa, mut oon huomannu et kahvi ei oikeen sovi mulle) ni mitä tilalle ja just helppoo maukasta ja sellasta minkä takia haluu nousta sängystä samalla lailla ku hillovoileipien ja maitokahvin ajatuski saa heräämään;D
-memmu-
Toi kahvi on kyllä paha juttu. Monesti se on joko niin, että kahvi tai aamupala (ainakin mulla). Oon päässyt pahimmasta kofeiiniriippuvuudesta eroon, kun olin yksinkertaisesti kuukauden ilman. Nyt en juo kahvia enää edes joka päivä. Jos juon niin korkeintaan kerran päivässä. Ehkä voisin vaihtaa kofeiinittomaan, mutta kahvista en kyllä ikinä luovu kokonaan :)
Lähetä kommentti